Olet täällä

Seniorkilta

Seniorkilta perustettiin kesällä 1982 Kotkan Myyntimiesten yhteyteen. Seniorkillan perustivat muutamat työnantajaa edustavat jäsenet siinä vaiheessa kun SMKJ:stä tuli ammattiyhdistys ja työntekijöiden etujärjestö.

Entisinä Kotkan Myyntimiesten jäseninä tämä joukko ei halunnut eriytyä kenttäveljistään ja niin muodoin päädyttiin yhteisten neuvottelujen tuloksena siihen, että kiltalaiset jatkavat rinnalla yhdistyksenkin varsinaisina jäseninä tai ovat pelkkinä Seniorkiltalaisina yhdistyksen kannatusjäseninä. Kannatusjäsenellä on osallistumisoikeus paikallisyhdistyksen kokouksiin ilman äänivaltaa ja ilman SMKJ:n kautta saatuja etuja maksaen vuosittain vahvstettavan kannatusmaksunsa suoraan paikallisyhdistykselle.

Yhdistyksen eri harrastuskerhoihin kiltalaiset ovatkin vuosien saatossa aktiivisina ottaneet osaa mm lentopallon, golfin ja keilailun merkeissä.

Pääyhdistyksen kanssa yhteistyössä on tehty monenmoista yhteistä: aikaansaatiin  n 15 samba- ja jazzkarnevaalia -80/-90 luvuilla. Ravintola"Köpis" pyöri yksien Meripäivien ajan jne. Kiltalaiset pitivät Sapokassa Ruotsinsalmen toisen meritaistelun 200 -vuotisjuhlaviikon ajan "Kings Ale" ravintolaa, jossa Ruotsin kuningasparillekin oli pöytä varattuna, Meripäivillä on pidetty katutanssitapahtuma, virallinen tikanheittokilpailu ja toimittu järjestysmiehinä tapahtumissa muutamia mainitakseni.

Kiltalaiset ovat pääosin jo eläkkeellä, joskin muutama nuorempi kiltalainen vielä on työelämässä. Jäseneksi pääsy: vapaamuotoinen hakemus killan kokouksen päätettäväksi. Killan toimihenkilöinä "operatiivisessa johdossa" ovat vuosittain vaihtuvat vanhin ja varavanhin, siten että vanhin siirtyy toimikautaensa päätteeksi rivimieheksi ja varavanhin jatkaa kiltavanhinpana. Kokous valitsee uuden varavanhimman keskuudestaan uudelle kaudelle.

Seniorkilta on tänä vuonna toiminut 30 vuotta. Killalla on jäseniä tällä hetkellä 19 jäsentä. Kilta juhli 30-vuotistaivaltaan yhdistyksen kesäpäivätapahtuman yhteydessä 16.6.2012.